070 820 05 23

APPARTEMENT VRIJ, PRADER WILLI ‘ONS THUIS’

Bewoner André, over Ons Thuis: “Het is een opluchting voor mij dat andere bewoners hetzelfde hebben als ik. "Je kunt elkaar daardoor beter helpen omdat je elkaar begrijpt. We wonen heel fijn samen bij Ons Thuis".

In de wijk van het Wateringse Veld in Den Haag ligt ‘Ons Thuis’. Vier geschakelde eengezinswoningen in een rustige woonwijk. Hier wonen 10 jongvolwassenen (in de leeftijd van 18-24 jaar) met het Prader Willi syndroom en/of aanverwante vorm in hun eigen appartement met een eigen of gedeelde badkamer. Beneden kunnen zij met andere bewoners samenkomen in de gezamenlijke huiskamer of in de grote tuin. Een winkelcentra, sportclub en het OV zijn in de buurt. Vanaf 1 juni 2020 komt er een appartement vrij.

Bij dit wooninitiatief werkt een vast team dat altijd aanwezig is. De begeleiders zorgen voor een vaste woon-, leef-, en eetstructuur. Er wordt goed gelet op het eetgedrag en hierbij wordt een stippenplan gehanteerd. Een diëtiste is ook nauw betrokken bij het team begeleiders. Elke bewoner heeft zijn eigen leerdoelen en werkt hier samen met de begeleiding aan. De huur wordt betaald vanuit de Wajong-uitkering. Vanuit het PGB wordt de begeleiding betaald.

Meer weten over Ons Thuis, het appartement of andere zaken? Bel Ingeborg Plugge van Levin 06 810 769 03 of mail naar: i.plugge@levin-zorg.nl. Kijk op onze website www.levin-zorg.nl/wonen voor een indruk over Ons Thuis. Of kijk op de website van de ouderstichting Prader Willi Participatie Zorg en wonen: https://praderwilliwonen.nl/.