070 820 05 23

Begeleiding speciaal onderwijs

Jouw kind zit op een school met Speciaal Onderwijs en vindt het lastig zich te concentreren in de klas of heeft verzorging nodig die de vaste juf niet kan bieden. Dan kunnen onze begeleiders hierbij ondersteunen.

Dit is Sam. Hij is 10 jaar en heeft een verstandelijke beperking en zit op de Inspecteur de Vriesschool in Den Haag. Femke, zijn vaste begeleidster, is vier ochtenden in de week in de klas om hem te helpen bij de lessen van de juf. Femke houdt Sam ‘bij de les’ en helpt hem om zijn aandacht erbij te houden en hem bij te sturen in zijn (soms drukke) gedrag.

In nauw overleg met school en de ouders zorgt Femke dat Sam de lessen kan volgen en de opdrachten kan maken. Voor Sam is het heel fijn dat Femke naast hem zit. Een vast en vertrouwd gezicht. Zonder de begeleiding van Femke zou Sam namelijk niet de lessen kunnen volgen en zou zijn ontwikkeling stagneren. Wij begeleiden nog veel meer kinderen zoals Sam op andere scholen. Op dit moment op de Maurice Materlinckschool in Delft, Koetsveldschool, De Inspecteur de Vriesschool, Bernardusschool, Piramide en de Witte Vogel in Den Haag. Lees hier de flyer over de samenwerking met Speciaal Onderwijs.

Op de andere foto’s staan Etienne en Benedict. Ze zitten niet bij elkaar in de klas omdat ieder een ander niveau van ontwikkeling heeft. Zij zitten op de Bernardusschool in Den Haag. Zij zitten in kleine klasjes en krijgen ieder ondersteuning van hun eigen begeleider. Tijdens de schoolvakanties zijn wij ook altijd weer blij om deze vrolijke tweeling op te vangen op één van onze locaties!

Of bekijk het filmpje over Pauline en Anouk. Zij begeleidt Pauline tijdens de les in de klas en helpt Pauline met het maken van de opdrachten. Want de armen en benen van Pauline werken niet, dus dat is Anouk. Bekijk het persoonlijke verhaal hier.

Ik vind het elke dag weer mooi om te zien hoe ik Sam kan sturen tijdens de les