070 820 05 23

Werken aan individuele doelen

Jij bent op zoek naar professionele begeleiding voor jouw kind met ADHD, verstandelijke beperking, autisme, ADD om te leren om gaan met een bepaalde angst of hechtingsprobleem? Paarden kunnen uitkomst bieden om op een heel andere manier te leren hiermee om te gaan.

Bianca runt Horsebuddy. Bij haar thuisbedrijf in Pijnacker coacht zij en vooral haar paarden, kinderen en (jong)volwassenen met verschillende beperkingen zoals bijvoorbeeld: Autisme, verstandelijke beperking, ADHD, ADD om hen te helpen bij hechtingsproblematiek, angststoornis, een trauma of andere begeleidingsvraag.

Levin werkt samen met Bianca en haar paarden. Op dit mooie terrein met open stal, bak en wandelpad lopen verschillende paarden vrij rond. Bianca werkt al jaren in de zorg als (persoonlijk) begeleider voor mensen met een beperking. Met haar bedrijf en vooral haar paarden, coacht zij kinderen en (jong)volwassenen met verschillende beperkingen zoals bijvoorbeeld: Autisme, verstandelijke beperking, ADHD, ADD etc. om hen te helpen bij hechtingsproblematiek, angststoornis, een trauma of andere begeleidingsvraag. De paarden hebben een grote rol bij deze coaching, want zoals Bianca zelf zeg: ‘Ik bepaal niet waar we over praten, dat doen de paarden’. Paarden voelen heel veel aan bij mensen en geven innerlijke rust. Door het uitvoeren van specifieke opdrachten met paard komt de deelnemer zelf achter bepaalde problemen, waarop Bianca als gediplomeerde deskundige verder op aanstuurt. De begeleiding kan ook in groepsverband waarbij Bianca de groepsdynamiek bewaakt. Werken in een groep geeft andere inzichten en bevordert de sociale omgang met de groepsleden en met de paarden. Lees hier het krantenartikel van Delft op Zondag of klik hier om de flyer te lezen of uit te printen.

Samenwerking Levin en Horsebuddy:
Wij bieden graag deze vorm van begeleiding aan in groepsverband van minimaal zes deelnemers. Bianca let op de groepsdynamiek en zorgt ervoor dat ook de individuele doelen worden bereikt.

Financiering vanuit WMO:
Deze zorg wordt niet vergoed op basis van een PGB vanuit de WLZ. Heeft u een PGB vanuit de WMO? Dan kan het per gemeente verschillen of deze zorg wordt vergoed. Informeer daarom eerst bij uw gemeente wat de PGB vergoedingen zijn, voordat we verder kunnen praten over de mogelijkheden.

 

Mijn dochter ging eindelijk praten door de paarden

“Wij hebben heel veel zorgwegen bewandeld voor onze dochter om haar te helpen bij de verwerking van een traumatische ervaring. Uiteindelijk kwamen we erachter hoe graag zij omging met paarden en dat dit haar rust gaf. De combinatie in begeleiding van Bianca en de paarden zorgt ervoor dat zij is gaan praten, zich durft open te stellen en zelfvertrouwen krijgt. Iets wat zij daarvoor niet deed bij andere zorgaanbieders. Wij zijn heel blij dat wij deze vorm van begeleiding hebben gevonden!”.