070 820 05 23

Mijn werk als begeleider bij Ons Thuis (Prader Willi)

Links in de rood/zwart geblokte blouse, sta ik: Lieke! Ik werk als persoonlijk begeleider bij het wooninitiatief waar mensen met het Prader Willi-syndroom wonen. Een heel uitdagende baan.

Een baan die mij voldoening geeft, waar ik elke dienst weer iets leer en waarbij Levin mij de ruimte geeft mij te ontwikkelen. Wij zoeken een collega, woonbegeleider. Voordat je de vacature gaat lezen bij ‘Werken bij’ op deze website, vertel ik je eerst meer over deze mooie werkomgeving.

Ons Thuis, een wooninitiatief waar tien mensen met het Prader Willi-Syndroom wonen, ligt midden in de wijk van het Wateringse Veld in Den Haag. Een heel rustige buurt, maar ook vlakbij het OV, winkels en de snelwegen. Prader Willi (PWS) is een syndroom waarbij je een onverzadigde eetlust hebt.  Vaak gaat dit ook gepaard met een verstandelijke beperking. Het syndroom is vrij onbekend maar in de afgelopen vier jaar ben ik hier steeds meer over te weten gekomen door naar PWS-bijeenkomsten te gaan. Door mijn verdieping ben ik eigelijk een specialist geworden.

Het begeleiden van de bewoners bij hun eetpatroon is een heel belangrijk aspect in mijn werk. Om te zorgen dat zij op een gezond gewicht blijven, zorgen wij dat zij duidelijkheid krijgen in wat zij mogen eten, zorgen wij dat er structuur inzit en houden wij dagelijkse hun eten bij in een digitaal ‘puntensysteem’. De bewoners zijn heel trots dat zij veel zijn afgevallen door het sporten dat zij doen en de wandelingen die wij met hen doen. Waarom ik mijn werk zo leuk vind, is omdat geen ene dag hetzelfde is. Het ene moment is het rustig en het andere moment vertoont een bewoner een bepaald gedrag waarbij je hem of haar moet helpen. Dat maakt mijn werk tot een uitdaging omdat ik dan snel moet schakelen, handelen en creatief moet zijn.

Omdat Levin een kleine zorgorganisatie is, zijn er korte lijnen, veel contact met andere collega’s en krijg ik de mogelijkheid mij te ontwikkelen. Ik begon namelijk als woonbegeleider en werk nu als persoonlijk begeleider waarbij ik een aantal bewoners help bij het formuleren van leerdoelen en zorg dat deze ook worden bereikt. Het contact met hun ouders of familie, vind ik ook een heel leuk aspect van mijn werk en deze ‘samenwerking’ helpt uiteindelijk om de bewoners optimaal te begeleiden. Daarnaast krijg ik de mogelijkheid om bij Hogescholen een praktijkles te geven over het werken in de gehandicaptenzorg. Op deze manier krijgen studenten die een zorgopleiding volgen een beter beeld van de praktijk. Ik heb zelf de SPH-opleiding gevolgd met een specifieke richting naar de Gehandicaptenzorg. Ik heb een heel leuke baan, met gezellige en betrokken collega’s die altijd voor elkaar klaar staan. Wij zoeken een nieuwe collega ‘woonbegeleider’ en ik hoop dat ik je overtuigd heb om te solliciteren! De vacature kun je lezen onder ‘werken bij‘ op deze website.

Ons Thuis = midden in de wijk =werken in een huiselijke omgeving