070 820 05 23

BLOG 1 – Klantenadviseur: Stagedag bij Levin, maar dan een beetje anders…

Eenje werkt alweer 2 jaar bij ons als klantenadviseur. Met enthousiasme en professionaliteit luistert zij naar de zorgvragen van onze klanten en biedt zij diverse mogelijkheden.

In dit derde jaar van haar loopbaan bij Levin besloot Eenje om dit jaar stage te lopen bij alle diensten die Levin biedt. Zij startte haar eerste stagedag van 2019 bij onze BSO locatie Zuiderpark in het verzamelgebouw Parkoers in Den Haag. Lees haar verhaal!

VAKANTIE OP DE BSO

Ik werk sinds februari 2017 bij Levin als klantenadviseur, met heel veel plezier! Ik behandel alle klantvragen, doe de intakes, adviseer over onze diensten en kijk samen met de klant naar passende zorg. Toen ik net begon bij Levin ben ik bij de meeste locaties langs geweest voor een korte kennismaking. Hoewel ik veel kan vertellen over onze diensten kan het altijd beter, we gaan voor optimaal! Daarom bedacht ik om overal een dienst mee te draaien, een soort stage. Lees de komende tijd mee voor een ‘allround’ blik bij Levin!

Het nieuwe jaar begin ik meteen met de eerste stagedag bij onze vakantieopvang op het Zuiderpark in Den Haag. Ik werk vandaag met begeleiders Sanne en Anne. Bij de ingang kom ik bijna alle kinderen al tegen. Zij zijn met de bus gebracht door Tony en Sabrina van Stichting Vervoer, onze fijne samenwerkingspartner in het halen en brengen van onze klanten. Leuk om hen weer te zien i.p.v. aan de telefoon te spreken. Sabrina loopt met de kinderen mee naar het lokaal om zeker te weten dat ze goed zijn aangekomen en zwaait hen een ‘fijne dag’.

De dag begint gezellig, iedereen doet even rustig iets voor zichzelf terwijl Anne en Sanne alles voor de dag in orde maken. Op het picto-bord is een dagindeling gemaakt. Ik krijg de tijd om even goed om me heen te kijken naar wie er vandaag zijn. Ik lees hun begeleidingsplannen door om te zien waar ik op kan letten vandaag. De kinderen zijn allemaal heel verschillend, niet alleen van leeftijd maar ook van niveau en beperking.

KLEIN IS FIJN

Sanne vertelt dat het bijna altijd kleine groepen kinderen zijn, zoals vandaag.  Ik kan me voorstellen dat dit heel fijn is voor de kinderen gezien de prikkels beperkt zijn. En naarmate de dag vordert merk ik dat het ook fijn werkt. Ik ben natuurlijk vandaag overtallig, maar de kleine groep geeft de ruimte om persoonlijk te werken en snel te kunnen schakelen tussen de verschillen van de kinderen. Er is tijd om echt mét de kinderen iets te doen in plaats van alleen maar orde hanteren, wat je vaak ziet bij een opvang.

Om 10.00 uur komt Cathy, zij is vrijwilligster bij de BSO en vakantieopvang op het Zuiderpark en komt één keer in de week helpen. Zelf heeft zij ook een beperking. De meeste kinderen kennen haar goed en zijn duidelijk blij dat zij er is vandaag. Nu we compleet zijn, beginnen we met de eerste activiteit van deze dag. We gaan spiesjes maken, een satéstokje met feestelijke hapjes erop. Iedereen trekt een jas en hesje aan en hand-in-hand lopen we naar de supermarkt hier vlakbij. Onderweg wordt er gezellig gekletst. Als we alle boodschappen hebben, gaan we bij terugkomst direct aan de slag! Na het maken van de spiesjes worden deze bijna allemaal direct opgegeten dus we starten maar op tijd met de lunch.

Na de lunch gaan we naar de speeltuin in de buurt. Even lekker uitwaaien. Bij terugkomst doet iedereen weer even iets voor zichzelf en kiest het merendeel van de kinderen voor tekenen of lezen. Ondertussen is er spontaan een toneel duo ontstaan en krijgen we ook nog even een toneelvoorstelling te zien.

LUXE BEGELEIDIG

Dan wordt er op de deur geklopt. Het zijn de dames van Parkoers (hiervan huren wij de ruimte) en zij vragen of we het leuk vinden om mee te doen met de knutselmiddag die zij organiseren vandaag. Natuurlijk willen we dat en we gaan naar de grote zaal hiernaast waar een grote tafel vol met materialen staat. De dames van Parkoers gaan enthousiast met ons en de kinderen aan de gang. De begeleiding heeft het dus erg luxe met deze extra ‘vrouwkracht’. Zo krijgt iedereen nog meer aandacht!

Rond 17.00 uur worden de kinderen opgehaald en zit de dag erop. Dit is wel wat anders dan mijn dagen op kantoor! Ik ben blij met mijn stageplan. Naast de leuke afwisseling vind ik het prettig om onze klantjes beter te hebben leren kennen en heb ik een beeld gekregen van wat we vragen van onze medewerkers.

Ik kijk al uit naar mijn volgende stagedag bij één van onze wooninitiatieven in het Wateringse Veld/Den Haag!