070 820 05 23

Logeren bij Shanti en Anand

In de rustige wijk in Escamp wonen Shanti, Mike en Anand. Shanti woont samen met haar partner Mike en zij begeleiden al vier jaar mensen met een beperking. Shanti en Mike hebben beide een zorgachtergrond en organiseren logeerweekenden, dagjes-uit en midweken bij hun thuis.

Zij begeleiden kinderen en jongvolwassenen bij hen thuis maar bieden ook logeerweekenden en midweken bij hun thuis. Ook heel gezellig voor Anand, Shanti's zoon van 24 jaar. Anand heeft het syndroom van Down en woont thuis. Naast de ervaring met het opvoeden van hun eigen kind met beperking, begeleiden Shanti en Mike al vijf jaar kinderen en jong volwassenen met een beperking in de leeftijd van 12-30 jaar. Hierdoor weten ze heel goed wat de behoeftes zijn van de kinderen én de ouders.

Zij wonen in een ruim huis met verschillende lichte kamers, twee badkamers, een grote gezellige tuin en zelfs met een chill-ruimte. Ruimte genoeg dus voor Shanti om kinderen of jongvolwassenen met een beperking hier  te verwelkomen. Iedereen krijgt een eigen slaapkamer. De badkamers worden met elkaar gedeeld. De logeermogelijkheden zijn divers: je kunt komen logeren voor een weekend, midweek, opvang na school of tijdens vakanties. Maar ook kun je voor één dag bij Shanti terecht.

Shanti en haar partner bedenken een passend programma voor de kinderen. Soms is dat samen koken, in de tuin relaxen, muziek maken met een vrijwilliger die ook graag een steentje bijdraagt, wandelen buiten, een dagje weg… Verzin het maar! Maar Shanti vindt het ook belangrijk dat je dingen leert tijdens het logeren. Zoals bijvoorbeeld sociale omgang met andere logés of gezamenlijk een boodschap doen bij de supermarkt om de hoek. De gewenste leerdoelen worden altijd afgestemd met de ouders/verzorgers en de logé.

Interesse om kennis te maken met Mike, Shanti en Anand en een kijkje te nemen in hun logeerhuis? Lees hier de flyer met meer informatie en bel ons om de mogelijkheden met je door te nemen.