070 820 05 23

Een eigen moestuin voor de kinderen bij BSO Zuiderpark

Onze kinderen van BSO Zuiderpark hebben een eigen moestuin beschikbaar gekregen van Milieu Educatie Den Haag in het Zuiderpark.

In het Zuiderpark in Den Haag staat het milieu educatief centrum met daarbij de ontdektuin, veldwerkcentrum en schooltuinen. Hier kunnen leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs, kinderen van de kinderopvang maar ook andere geĆÆnteresseerden ontdekken, beleven en leren. Zo ook onze kinderen van BSO Zuiderpark! Zij kregen een eigen stuk grond toegewezen voor een moestuin. Onder begeleiding van #GiselleSanders van #MilieuEducatieDenHaag, werd er geharkt, gewied, gezaaid (radijs, spinazie en bloemen) en geoogst.

Op de BSO Zuiderpark (gebouw Parkoers) maakten de kinderen een eigen bord zodat iedereen kan zien dat zij daar aan het werk zijn. Een mooi initiatief van de afdeling Natuur- en Milieueducatie voor alle Haagse kinderen in het (speciaal) onderwijs om meer bewustzijn voor natuur, milieu te creƫren en te ontdekken waar ons voedsel vandaan komt.

Onze kinderen en begeleiders vinden het superleuk om een aantal keer per week naar hun moestuin te gaan en te leren hoe je een moestuin opzet en onderhoudt.