070 820 05 23

Buitengewoon fijn wonen

In 2017 nam Levin de zorg over bij deze mooie nieuwbouwlocatie in Oud-Beijerland. In nauw overleg met de ouders stelden wij een heel nieuw team van begeleiders op om de bewoners te ondersteunen bij hun dagelijks leven.

Midden in het mooie dorp Oud-Beijerland in een rustige straat maar toch pal achter het centrum wonen 14 jonge mensen in een ruim appartement met een eigen badkamer. Overdag gaan zij naar een leuke dagbesteding.

In 2017 nam Levin de zorg over in dit wooninitiatief dat ouders in 2008 hadden opgezet. De bewoners hebben een (licht) verstandelijke beperking of autisme en hebben verschillende zorg nodig. De een woont zelfstandiger in een appartement. De ander heeft meer begeleiding bij de dagstructuur nodig. Buitengewoon heeft 14 appartementen verdeeld over twee verdiepingen. Op iedere verdieping is een gemeenschappelijke ruimte met kookgelegenheid. Daar worden ook gezamenlijke activiteiten georganiseerd of ‘gewoon’ koffie en thee met elkaar gedronken. Bewoners kunnen  zelf kiezen om zelfstandig of onder begeleiding te koken.

Buitengewoon heeft ook een eigen website.

 

Wij ondersteunen de bewoners met een hart voor zorg om een optimale bijdrage te leveren aan een huiselijke en plezierige woonomgeving.

Xandra, zorgmanager, over de overname van zorg in 2017: "We hebben een professioneel team met bestaande en nieuwe medewerkers aangenomen. Met elkaar gaan wij zorgen dat de bewoners prettig (samen)wonen en leven".