070 820 05 23

Eigen wooninitiatief? Wij denken met je mee!

Wil jij zelf een initiatief begeleid wonen opzetten? Of ben je met andere ouders hierover aan het nadenken? Maar heb je behoefte aan advies of vraag je je af hoe je de zorg hiervoor moet inkopen? Wij hebben jarenlange ervaring in het opzetten van een wooninitiatief voor jongvolwassenen met een beperking.

Je kind is nu nog jong maar ondanks de beperking zal ook jouw zoon of dochter op zichzelf willen wonen.

Niet helemaal op zichzelf, maar met hulp van professionele begeleiders die ervaring hebben in het dagelijks begeleiden van mensen met een beperking. Zij helpen hen zich te ontwikkelen bij het zelfstandig wonen. Bij het opzetten van een wooninitiatief komt veel kijken. Hoe pak je dat aan? Waar begin je? Kijk naar dit filmpje waarin een ouder en toekomstig bewoonster uitleggen hoe zij het hebben aangepakt.

Eerst nodigen we je uit om bij onze wooninitiatieven te komen kijken. Zodat jullie zelf kunnen zien hoe de praktijk er uitziet. Daarna luisteren we naar de woon- en zorgwensen. Eventueel gaan we met de ouders mee om te praten met een wooncorporatie of gemeente om te kijken wat voor soort woning er nodig is. Soms hebben ouders al een bestaand- of nieuw vastgoedproject op het oog. We stellen een zorgplan met een overzicht van de financiën en een professioneel team van begeleiders voor je op. Veel ouders gingen je al voor. Kijk maar op deze site onder de kop ‘wonen’ en lees meer over het opzetten van de wooninitiatieven van de stichting Dol-Fijn, ZES of De Nederhof. Of klik hier om onze folder te lezen. Wij denken graag met je mee!

Wij hebben met veel zorgorganisaties gesproken

Ouders van Stichting ZES in Breda: "Wij hebben met veel zorgorganisaties gesproken. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat Levin de meest aantrekkelijke zorgverlener is en dat met Levin de toekomst voor onze kinderen het meest gewaarborgd is".