070 820 05 23

Stichting ZES: Wonen op jezelf in een eigen appartement

Dit is het team van begeleiders dat 15 jongvolwassenen begeleidt sinds 1 oktober 2019. De bewoners hebben hun intrek genomen in hun nieuwbouw appartement in Breda en wonen alweer een jaar voor het eerst op zichzelf.

De ouders van Stichting ZES zijn jaren bezig geweest om te zorgen dat hun kinderen op zichzelf konden gaan wonen in de toekomst. Vanaf 1 oktober 2019 is de wens van ouders en hun jongvolwassen kinderen werkelijkheid geworden! Zij wonen nu in hun eigen appartement in Breda-zuid, wijk Ginneken. Het nieuwe team van begeleiders ondersteunt de bewoners bij het wonen. En dat gaat hartstikke goed!

Dit zijn de mooie appartementen van de vijftien jongvolwassenen. Helemaal nieuw en met een eigen keuken, badkamer en balkon. Er is een grote gemeenschap-
pelijke tuin en in het complex is een gezamenlijke woonkamer waar iedereen bij elkaar kan komen om te eten of te ontspannen. Het team van begeleiders heeft een eigen kantoor, met slaapruimte en een badkamer. Voordat het team startte, maakten zij kennis met de ouders van Stichting ZES, de bewoners en natuurlijk met elkaar als collega’s. Het team bestaat uit één begeleidend coördinator, persoonlijk begeleiders, woonbegeleiders en een gastvrouw. Lees hieronder de reacties van hen over de kennismakingsdag.
Meer lezen over Stichting ZES kan op de website van Stichting ZES.

Vooral de ontspannen en ongedwongen sfeer maakte het dat ik volledig mijzelf kon zijn. Het gevoel dat we het echt allemaal samen gaan doen, geeft mij super veel motivatie om aan de slag te gaan!

De kennismakingsdag zat goed in elkaar. Het team zag elkaar voor het eerst maar dat ging gemoedelijk en heel natuurlijk. Door het 'speeddaten' werd het ongedwongen i.p.v. bijvoorbeeld "droog" vertellen wie je bent. Ook vond ik het fijn dat zowel Stichting Zes informatie kwam delen als meer informatie van Gerard over Levin. Sowieso dat de algemeen directeur, Gerard, erbij was, vond ik prettig en laat de betrokkenheid van Levin zien.