070 820 05 23

Prader-Willi huis: Ons Thuis

Ons Thuis maakt de locatie bijzonder omdat hier tien mensen wonen met het Prader-Willi syndroom. Een beperking waar nog veel onderzoek naar wordt gedaan.

Midden in de wijk 'Wateringse Veld' in Den Haag wonen deze jonge mensen in een geschakelde rijtjeswoning. Zij wonen zelfstandig maar door het Prader-Willi syndroom dat zij hebben, is een goede structuur en begeleiding van belang.

Het Prader-Willi syndroom houdt in dat je een eetstoornis hebt en een zeer lage verbranding. Om de bewoners te helpen bij een normaal eet- en beweegpatroon zijn onze begeleiders 24 uur per dag bij Ons Thuis aanwezig om hen hierbij te ondersteunen. Zij zijn gespecialiseerd en weten in samenwerking met een gedragskundige uit het Erasmus MC en diëtiste precies hoe zij hiermee om moeten gaan. Doordat deze structuur wordt geboden, hebben de bewoners meer rust in hun leven en zijn zij in staat om ‘uit huis’ te wonen. Overdag gaan zij naar een dagbesteding. Zij hebben allemaal een eigen en ruime kamer met een badkamer. In de gezamenlijke huis- en keukenkamer eten zij gezamenlijk en onder begeleiding. Hun eetpatroon wordt digitaal bijgehouden in een speciaal hiervoor afgestemd ‘punten-systeem’. Na het eten, drinken zij gezellig nog een kop koffie in de grote tuin.

Lees het verhaal van moeder Marleen over haar zoon Tiebe in het tijdschrift van de Prader-Willi stichting. Ons Thuis heeft ook een eigen website. Bekijk onze flyer of vraag een exemplaar aan via: info@levin-zorg.nl.

Wij ontvingen een hartverwarmend bericht van de vader van Willem, bewoner van Ons Thuis:
“Na 20 jaar ervaring met instellingen kan ik uit de grond van mijn hart zeggen dat Ons Thuis misschien wel het beste is wat ons is overkomen m.b.t. onze zoon Willem. Nergens hebben we meegemaakt dat er zo goed voor onze kinderen word gezorgd. Dit is misschien wel de beste locatie voor mensen met Prader-Willi in Nederland”.

Willem:

 

 

 

Het is een opluchting voor mij dat andere bewoners hetzelfde hebben als ik.

"Je kunt elkaar daardoor beter helpen omdat je elkaar begrijpt. We wonen heel fijn samen in Ons Thuis".