070 820 05 23

Reuvenslaan: fijnschalig wonen

In een rustige woonwijk in de Reuvenslaan wonen vijf mensen in een deel van een groter wooncomplex. Drie bewoners hebben een eigen kamer en delen de badkamer. De andere twee bewoners delen samen een ruim appartement op een bovenetage.

De bewoners wonen alweer bijna 25 jaar met elkaar samen in de Reuvenslaan. Een ouderinitiatief waarbij de begeleiders van Levin doordeweeks aan het einde van de dag de bewoners opvangen. De woning ligt in een groter complex waar ook verschillende mensen en gezinnen wonen.

Zij gaan overdag naar een dagbesteding. In het weekend gaan sommige bewoners naar huis maar soms besluiten ze om lekker een weekend bij elkaar te blijven op de Reuvenslaan. Ook dan is de begeleiding aanwezig. Gedurende de nacht is er geen begeleiding aanwezig maar kunnen de bewoners bij urgente situaties naar hen bellen. De wijk ligt rustig in ’t Loo met het OV, winkels en groen in de buurt. Twee bewoners wonen vrij zelfstandig op een bovenverdieping. Zij delen samen een ruim appartement en besluiten zelf wanneer zij naar beneden komen om met de andere bewoners samen te eten of een activiteit te doen. Het huishouden is ook goed verdeeld onder de bewoners! Zo wast de één altijd graag af, de ander droogt liever of zet altijd koffie en thee. Koken wordt vaak gezamenlijk gedaan samen met de begeleiders.

"Wonen en werken bij Reuvenslaan is een walhalla!"